Košarica

Vaša košarica je prazna.

Vaša košarica je prazna

%title

Izračun

potrošnje

O NAMA

Novac, koji Vi ili Vaši gosti zbog neodgovornog trošenja vode i energije bespovratno šaljete u odvod, mogao je ostati u Vašem džepu! Ako ste pak odgovoran potrošač vode i energije, sigurno želite saznati kako možete uštedjeti još i više.
 
Vlasnici kampova, hotela, sportskih objekata i apartmana često se žale na vrlo nerazumno korištenje vode, osobito tople vode za tuširanje, od strane gostiju i korisnika smještaja. Činjenica je da većina gostiju smatra da za cijenu smještaja ima pravo da neograničeno ili nekontrolirano troši vodu, a pri tome i energiju.To dodatno opterećuje budžet vlasnika objekta. Dodatni problem je i kontinuirani rast cijena vode i energenata koji se koriste za grijanje vode.
 
Postoji li rješenje? 
 
Vjerojatno svaki vlasnik objekta ili tvrtke realno želi smanjiti troškove poslovanja, a da pri tome ne ošteti gosta ili smanji kvalitetu usluge. Kada je riječ o uštedi vode, osnovna sumnja vlasnika smještaja je da se uštedom vode smanjuje tlak, ili da će se gost žaliti na (manju) količinu vode prilikom tuširanja. Ova sumnja je donekle opravdana jer na tržištu doista postoje proizvodi koji mogu ostvariti određenu uštedu, ali pri tome i smanjiti tlak ili pokvariti ugođaj pri tuširanju. Obično se radi o proizvodima jako niskog cjenovnog razreda. Pored nefunkcionalnosti, često je upitna i njihova zdravstvena opravdanost, jer je teško saznati i od kojeg su materijala napravljeni. Umjesto da njihovom ugradnjom uštedi, vlasnik se tek tada izloži dodatnom trošku.
Ušao je u kakvu-takvu investiciju, nitko mu ništa ne garantira, upitan je učinak i ima nezadovoljnog gosta jer se sa svakim višim katom smanjuje tlak. Gdje je tu ušteda?
Tvrtka PREVAL sedam godina posluje u Hrvatskoj i 35 godina u svijetu. Prije svega besplatnim stručnim savjetovanjem, a zatim proizvodima i uslugama kroz značajnu uštedu uspješno spaja ekonomsku isplativost, zaštitu okoliša i zdravstvenu dobrobit. 
To potvrđuju zadovoljni vlasnici hotela, kampova, apartmana, brodskih kompanija,bolnica i sportskih centara u svijetu, Europi, cijeloj Hrvatskoj, a odnedavno u BiH, Srbiji i okolnim državama. Sa sigurnošću možemo garantirati uštedu vode od minimalno 50%, nerijetko i preko 70%. Obzirom da je naš osnovni posao na terenu, u posljednje vrijeme češće se zna desiti da nam vlasnik objekta kaže da je već ugradio štedne ventile ili perlatore od druge tvrtke. Drago nam je da je naš dugogodišnji edukativni rad počeo davati rezultate. Međutim, postalo je pravilo da na već postignutu uštedu u tim objektima naša tvrtka  ostvari dodatnih 30-50%! 
Cilj nam je upoznati fizičke i pravne osobe na koji način mogu besplatno testirati svoju potrošnju, i na osnovu rezultata poduzeti korake za uštedu vode i energije, a pri tome ne lutati za instant rješenjima i plaćati dva puta istu stvar.
Vlasnici, gosti ili korisnici ne smiju osjetiti nikakvu razliku pri korištenju. Jedina, jako vidljiva razlika je u narednim mjesečnim računima za vodu. I sve to uz kratak rok povrata investicije, bez zahtjevnih građevinskih radova. 
 
Naši proizvodi se mogu ugrađivati na skoro  sve slavine i tuševe na tržištu, ako se radi o zatečenom stanju u postojećim objektima. Ako je riječ o izgradnji novih, ili rekonstrukciji postojećih, možemo ponuditi daleko više. To podrazumijeva kompletnu opremu za sanitarne čvorove, bilo da se radi o kupatilima u privatnim domovima, apartmanima, kampovima ili hotelima. Oprema podrazumijeva proizvode vrhunskih europskih proizvođača, u pravilu je uvijek štedna, bez obzira je li riječ o slavinama, tuševima ili vodokotlićima. Neki od proizvoda po prvi put se pojavljuju na našem tržištu, i pored izuzetno konkurentne cijene, plijene pažnju svojim dizajnom i kvalitetom. Primjerice, na slavine od inox-a dajemo 10 godina garancije. Svi ovi proizvodi se u Hrvatskoj distribuiraju kao EKOFREND proizvodi, a većinu njih možete pogledati na www.ekofrend.hr
 
Možemo jamčiti da nijedna tvrtka u regiji ne posjeduje ni približno praktično znanje o oblasti uštede vode. Rezultat našega znanja i praktičnog rada su zadovoljni vlasnici stotina objekata u Hrvatskoj i susjedstvu, koji su ostvarili milijunske uštede. Pri tome mislimo na valutu euro. Pored uštede vode, energije, novca i vremena nudimo i detaljan podatak o uštedi emisije CO2. Republika Hrvatska se obvezala smanjiti emisiju CO2, a uštedom na ovaj način i Vi značajno učestvujete u zaštiti  okoliša. Sigurni smo da će i država, kao i domaći i strani fondovi sve više stimulirati objekte koji  ostvaruju uštede svih resursa, a samim tim i smanjuju zagađenje. 
 
Paleta naših proizvoda je inovativna i prilagođena različitim potrebama korisnika. Istraživanjem i razvojem, savjetovanjem i podrškom izborili smo istaknuto mjesto u Hrvatskoj i regiji, primarno  po pitanju uštede vode i energije, a zatim i filtracije, omekšavanja i grijanja vode.
Nakon analize trenutne potrošnje i mogućih ušteda  u dogovoru sa vlasnicima objekta preporučujemo ugradnju štednih regulatora mlaza (perlatora), štednih tuš ruža, štednih slavina. Za kampove, hotele, bolnice nudimo također antivandalne slavine i tuš baterije, podžbukne slavine, slavine i tuš baterije na potisak, omekšavanje vode na bazi ionizacije. Posebno ističemo proizvode koji imaju antibakterijsko djelovanje i koji su idealni za sve javne objekte ili za osobe sa oslabljenim imunitetom.
Svaka investicija povlači pitanje amortizacije investiranog novca.
Zbog visokog potencijala uštede, u 90% slučajeva povrat investicije je u manje od godinu dana. 
Povrat investicije za fotonaponske ćelije je najmanje sedam godina,  za solarne kolektore pet godina, toplinske pumpe šest godina, fasadne termoizolacije 12-20 godina itd. Naši proizvodi pružaju vjerojatno najbrži povrat investicije kada je riječ o uštedi energenata. 
Navodimo primjer iz naše referentne liste:
Hotel sa 5 zvjezdica i 94 sobe je imao potrošnju na tuš bateriji 17 l/min koja je smanjena na 7 l/min. Potrošnja vode na slavini je bila 14 l/min i ista je  smanjena na 3,5 l/min. Ušteda ostvarena kroz pola godine: 1320 m³ vode i 5200 litara lož ulja uz povrat investicije za 5,5 mjeseci.
 
Što čekati?
 
Da pojeftini voda?
 
Da gosti postanu ekološki svjesniji i da manje troše?
 
Da država subvencionira visoku potrošnju?
 
Da svi oko Vas počnu štedjeti da biste se i Vi uvjerili?
 
Da ovo, da ono…
 
Ili da nazovete 020/690-732
 
 
Na tržištu HR smo prisutni od 2007. godine. Pokušajte zamisliti koliko su do sada uštedjeli objekti koje smo opremili svih ovih godina. Koliko je mogla uštedjeti možda najveća hotelska grupacija u državi, ili kamp sa 11.000 osoba. A takvih i sličnih je mnogo.
Ako nas pozovete odmah, ne možete ništa izgubiti. Možete samo dobiti kvalitetnu informaciju i ponudu, ako je potrebno i besplatnu posjetu. Ako se odlučite prihvatiti je, sigurno možete jako, jako puno uštedjeti.  
Ako nas ne pozovete ništa dodatno ne gubite. I dalje trošite isto vode, a znate da bi mogli upola manje, i dalje plaćate visoke račune za energiju koji bi mogli biti puno manji. 
 
Razlog zašto nas ne želite pozvati znate samo Vi, a mi ćemo par puta pokušati pogoditi:

 - Kao i za sve što je dobro, mislite da ne može Vas zapasti.

 - Pitate se kako to nemaju Vaši susjedi, pri tome ne vodeći računa da se i oni isto pitaju za Vas.

 - Možda razmišljate kako je moguće da uz uštedu od 50% i više Vaš gost ne osjeti razliku pri tuširanju. Vi to niste doživjeli i mislite da je nemoguće. Jeste li sigurni da znate kako prolaskom vode kroz hidrocentralu dođe svjetlo u Vašu žarulju? Ili kako radi mobitel? Nije važno, važno je da služe.

 - Možda Vas brine rok jamstva na proizvode? U pravu ste, zaboravili smo. Jamstveni rok je od 2-10 godina, ovisno o grupi proizvoda.

 

Ne znamo više opravdanih razloga.

Srdačan pozdrav,

Ekofrend, Vaš frend!